040 793 666  Delovni čas po dogovoru. Obvezna predhodna naročila!    

Breussova masaža hrbtenice je nežna in blagodejna oblika masaže. Izvajamo jo s šentjanževim oljem, ki hitro prodira v telo in znotraj navlaži tkivo. Je tehnika rahlega raztezanja hrbtenice, sproščanja obhrbteničnih mišic ter vzpostavljanja energijskega ravnovesja v telesu s pomočjo magnetizma. Lahko jo izvajamo kot samostojno masažo, odlično pa se kombinira pred Dornovo terapijo naravnavanja sklepov.


Masaža hrbtenice po dr. BreussuNaša hrbtenica je kot vsak živ organizem. Potrebuje nego, počitek, a tudi pravšnjo količino stresa v obliki pravilnega gibanja, da obdrži svojo moč, funkcijo in vzdržljivost. Tekom dneva opravlja naša hrbtenica še posebej pa naše medvretenčne ploščice nalogo absorberja vseh tresljajev, ko stojimo, hodimo ali sedimo. Zaradi tega pride do stiska medvretenčnih ploščic in sčasoma postajajo ploščice tanjše, zaradi izgube medvretenčne tekočine in obrabe medvretenčnih ploščic. Praktično smo konec dneva nižji kot zjutraj ko vstanemo iz postelje. Med spanjem se hrbtenica sprosti in raztegne in medvretenčne ploščice se regenerirajo tako, da absorbirajo nekaj izgubljene tekočine iz okoliških tkiv. Ta mehanizem vračanja tekočine se ne dogaja, če naše telo ni v ravnovesju. Breussova masaža razteza hrbtenico z uporabo šentjanževega olja, ki ima sposobnost vlaženja medvretenčnih ploščic.


Breussova masaža je ena izmed redkih masaž, ki se lahko izvaja tudi ob akutnem stanju hrbtenice. Priporočamo kombinacijo masaže po Breussu z Dornovo metodo naravnavanja sklepov.