040 793 666  Delovni čas po dogovoru. Obvezna predhodna naročila!    

bolečine v križu

Ortopedska masaža je vrsta masaže, ki se osredotoča na lajšanje in odpravo bolečin v mehkih tkivih telesa. Terapevt v svoje delo vključuje vrsto različnih tehnik, ki jih prilagaja glede na vrsto težave ter glede na vsakega posameznika.

Terapevt, ki opravlja ortopedsko masažo, se osredotoči na težave mišično-skeletnega sistema stranke. Pomaga sprostiti mišice, skrajšane mišice raztegne, obravnava kite, sklepe in dela z mišično ovojnico. Cilj ortopedske masaže je normalizacija mehkih tkiv v telesu, s katero omogočimo pogoje za  procese v telesu. Ortopedska masaža je namenjena terapiji različnih težav gibalnega sistema, zato jo lahko izvaja samo za to usposobljen terapevt. Zraven masaže se stranki predstavi program vaj za določene mišice, ki so indicirane za obravnavano težavo.

Prvi korak v ortopedski masaži je ocena stanja, ki se določi s pogovorom s stranko in nato še s samim pregledom stranke. Terapevt na osnovi teh informacij oblikuje strategijo terapije z izborom najustreznejših masažnih tehnik in telesnih vaj. Ortopedska masažaje je zelo prilagodljiva oblika masaže, saj vključuje široko paleto tehnik s ciljem izboljšanja stanja posameznika.

 

Ortopedska masaža lahko pomaga pri težavah kot so:

  • Išias
  • Bolečine v hrbtenici
  • Bolečine v sklepih
  • Cerviko brahialni sindrom
  • Sindrom karpalnega tunela
  • Bolečine v kolenu in podobno
  • Težave z gibljivostjo...

Ortopedska masaža uspešno pomaga pri težavah, ki so posledica športnih poškodb, posturalnega neravnovesja telesa, slabih ergonomskih pogojev dela ter kroničnih bolečin v gibalnem sistemu človeka. Ortopedska masaža krepi telo, izboljšuje delovanje telesa ter mišicam zagotavlja želeno moč in vitalnost.