040 793 666  Delovni čas po dogovoru. Obvezna predhodna naročila!    

 

Visceralna masaža je nežna ročna tehnika, ki izboljšuje sposobnost telesa za sproščanje restrikcij in nezdravih kompenzacij, ki povzročajo bolečine in disfunkcije.

Visceralna masaža ali VM se fokusira ne le na mesto bolečine ali disfunkcije, temveč se ukvarja s celim telesom, da bi odkrila izvor težave.

VM praktik občuti zmanjšano gibanje v notranjih organih in restriktivne vzorce v telesu ter zatem uporabi VM tehnike. Pomaga si s posebno generiranimi manualnimi silami, ki spodbujajo normalno gibljivost, tonus in premikanje notranjih organov in njihovih vezivnih tkiv.

Visceralna manipulacija

Visceralno masažo (VM) je razvil svetovno znani francoski osteopat in fizioterapevt Jean-Pierre Barral. Komparativne študije so ugotovile, da visceralna masaža koristi pri raznih poškodbah, motnjah in bolečinah.

Akutne poškodbe:
– poškodba vratu,
– poškodbe zaradi zategnitve varnostnega pasu,
– športne poškodbe prsnega koša ali trebuha,
– pretres možganov,
– travmatske poškodbe možganov.

Prebavne motnje:
– spahovanje in zaprtost,
– slabost in refluks,
– GERB,
– disfunkcije požiranja.

Ženske in moške zdravstvene težave:
– kronične bolečine v medenici,
– endometrioza,
– fibroidi in ciste,
– dismenoreja,
– urinska inkontinenca,
– disfunkcija prostate,
– testikularna bolečina,
– učinki menopavze.

Mišično-skeletne motnje:
– somatsko-visceralne interakcije,
– kronična spinalna disfunkcija,
– glavoboli in migrene,
– sindrom karpalnega tunela,
– bolečine v perifernih sklepih,
– išias.

Bolečine, povezane s:
– pooperativnim brazgotinskim tkivom,
– poinfekcijskim brazgotinskim tkivom,
– avtonomnimi mehanizmi.

Pediatrične težave:
– zaprtost in gastritis,
– trdovratno bruhanje,
– vezikoureteralni refluks,
– kolike.

Čustvene težave:
– tesnoba in depresija,
– potravmatska stresna motnja.

VM pomaga pri funkcionalnih in strukturnih neravnovesjih v telesu, vključno z mišično-skeletnimi, vaskularnimi, živčnimi, urogenitalnimi, respiratornimi, prebavnimi in limfatičnimi disfunkcijami. Ocenjuje in zdravi dinamiko premikanja in prekinitev v organih, membranah, fascii in ligamentih. VM poveča proprioceptivno komunikacijo znotraj telesa, s čimer ponovno vitalizira človeka ter olajša in zmanjša simptome bolečine, disfunkcije in slabe drže.

Visceralna masaža se opira na otipavanje normalnih in nenormalnih sil v telesu. Z uporabo posebnih tehnik lahko terapevt oceni, kako nenormalne sile stopajo v interakcijo z normalnimi, jih prekrivajo in vplivajo nanje. Cilj masaže je pomagati normalnim silam telesa odpraviti nenormalne učinke ne glede na njihov izvor. Ti učinki so lahko globalni, tj. zajemajo številna področja delovanja telesa.

 

Visceralna masaža se uporablja za lociranje in odpravljanje težav v telesu. S spodbujanjem naravnih mehanizmov izboljšuje delovanje vaših organov, razpršuje negativne učinke stresa, povečuje gibljivost muskulo-skeletnega sistema skozi pritrditve vezivnega tkiva in vpliva na splošni metabolizem.

Vir: http://barralupledger.si/barral/visceralna-manipulacija/